Polen – Nederländerna 16/6 EM 2024

Polen – Nederländerna möts i Fotbolls EM 2024 den 16 juni kl 15:00 i Hamburg och matchen sänds på SVT samt SVT Play. Här hittar du speltips, bästa odds, laguppställningar och alla förutsättningarna för EM-matchen. Matchen spelas i grupp D där även Österrike – Frankrike möts i den första omgången.

Polen - Nederländerna 16/6 EM 2024

Bästa odds Polen – Nederländerna 16/6 2024

Här hittar du bästa odds på matchen från de bästa svenska spelbolagen:

Powered by

Laguppställningar Polen – Nederländerna

Förväntad Laguppställning Polen 3-5-2:

Målvakt: Szczęsny
Backar: Kiwior, Davidowitch, Bednarek
Mittfält: Zalevski, Zielinski, Slisz, Piotrovski, Frankovski
Forward: Swiderski, Lewandowski

Skador och avstängningar för Polen:

Förväntad Laguppställning Nederländerna 3-4-2-1:

Målvakt: Verbruggen
Backar:
De Vrij, Van Dijk, Blind
Mittfält: 
Dumfries, Schauten, Koppmeiners, Hartman
Off Mittfält Simons, Gakpo
Forwards: Weghorst

Skador och avstängningar för Nederländerna:

Speltips Polen mot Nederländerna i EM 2024

Polen – inför matchen

Polen lyckades till slut ta sig till EM efter att vinna playoff-finalen mot Wales på straffar. Målvakten Szczęsny blev stor matchhjälte när han plockade den sista straffen. Polen är ett försvarstarkt lag som är svåra attfå hål på. Längst fram finns fortfarande kvaliteten av Robert Lewandowski som behöver en chans för att göra mål. Men laget kämpar för varandra och blir en tuff nöt att knäcka för Holland. Vi tror dock att de är starkare och vinner denna matchen.

Nederländerna – inför matchen

Holland är tillsammans med Frankrike favoriter att gå vidare från Grupp D. Man kom tvåa i sin kvalgrupp bakom Frankrike. Men Nederländerna gjorde tillräckligt för att knipa andraplatsen före Grekland och Irland som båda kom bakom holländarna. Mot Polen blir det en tuff inledningsmatch men vi anser att holländarna har en starkare trupp och tar segern. Det blir nog inte så många mål

Speltips: Nederländerna vinner

Top 3 Spelbolag EM 2024

SpelbolagEM bonus
Bet365 sportbonus
100% upp till 1500
Upp till 1.500 kr i spelkrediter för nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. Läs fullständiga villkor hos Bet365

Till Bet365
Betsson sportbonus
100% upp till 500
Min. insättning 100 kr. Bonusen är giltig i 60 dagar. Gäller på odds 1.8 eller högre och har 12x i omsättningskrav. 18+. stödlinjen.se. Regler och villkor gäller. Reklam.

Till Betsson
ComeOn sportbonus
100% upp till 500
18+, nya kunder. Min. Insättning 100 kr, max bonus 500 kr. 6x omsättning på betting, minsta odds 1.8. Giltig i 60 dagar. stödlinjen.se, Spelpaus, Spela Ansvarsfullt. Klicka här för fullständiga regler och villkor

Till ComeOn

Live stream Fotbolls EM 2024

Varje match i Fotbolls EM 2024 kommer visas antingen på SVT eller TV4. För att kunna se matcherna krävs alltså SVTplay eller tillgång till de fria kanalerna SVT1 och SVT2. Om du vill se matcherna som visas i TV4 krävs TV4-kanalen eller TV4play. Där kan du streama alla matcherna.

Tidigare möten mellan lagen

Matcherna mellan Polen och Nederländerna i fotboll har varit väldigt spännande och hårt omstridda genom åren. Länderna har mötts ett antal gånger i olika turneringar, inklusive VM och EM, vilket har skapat en intensiv rivalitet mellan dem.

Ett av de mest minnesvärda mötena mellan Polen och Nederländerna ägde rum under EM 1988, då de två lagen möttes i semifinalen. Det var en tuff och jämn match som slutade 1-1 efter full tid. I förlängningen lyckades Nederländerna göra ytterligare ett mål och säkrade sin plats i finalen, där de sedan vann turneringen. Polen var besvikna över förlusten men laget hade ändå spelat en imponerande turnering.

Sedan dess har Polen och Nederländerna mötts flera gånger och resultaten har varit blandade. Båda lagen har haft sina stunder av framgång och misslyckanden mot varandra. Matcherna har alltid varit laddade med spänning och passion, och det har varit en fröjd att se de två lagen kämpa mot varandra.

Som det ser ut idag är rivaliteten mellan Polen och Nederländerna fortfarande stark och varje gång de möts på planen är det en match som fotbollsfans över hela världen ser fram emot. Med båda lagen som har starka spelartrupper och stora ambitioner, är det alltid en bra match när Polen och Holland möts i fotboll.

Så här har de senaste fem mötena slutat mellan lagen:

  • Polen 1-2 Nederländerna (UEFA Nations League, 4 september 2020)
  • Nederländerna 1-2 Polen (UEFA Nations League, 18 november 2020)
  • Nederländerna 2-1 Polen (Vänskapsmatch, 4 juni 2021)
  • Polen 1-2 Nederländerna (VM-kval, 1 september 2021)
  • Nederländerna 6-1 Polen (VM-kval, 14 november 2021)
EM i fotboll

Vi tror att Nederländerna är det bättre laget och att de vinner mot Polen

Sammanfattningsvis har matcherna mellan lagen varit intensiva och spännande och vi tror att det blir en målsnål drabbning med liten fördel Nederländerna.