Polen – Österrike 21/6 EM 2024

Polen – Österrike möts i Fotbolls EM 2024 den 21 juni kl 18:00 i Berlin och matchen sänds på SVT samt SVT Play. Här hittar du speltips, bästa odds, laguppställningar och alla förutsättningarna för EM-matchen. Matchen spelas i grupp D där även Nederländerna – Frankrike möts i den andra omgången.

Polen - Österrike 21/6 EM 2024

Bästa odds Polen – Österrike 21/6 2024

Här hittar du bästa odds på matchen från de bästa svenska spelbolagen:

Powered by

Laguppställningar Polen – Österrike

Förväntad Laguppställning Polen 3-5-2:

Målvakt: Szczęsny
Backar: Kiwior, Davidowitch, Bednarek
Mittfält: Zalevski, Zielinski, Slisz, Piotrovski, Frankovski
Forward: Swiderski, Lewandowski

Skador och avstängningar för Polen:

Förväntad Laguppställning Österrike 4-3-3:

Målvakt: Schlager
Backar:
 Posch, Leinhart, Alaba, Wöber
Mittfält: 
Baumgartner, Seiwald, Schlager
Forwards: Laimer, Arnautovic, Sabitzer

Skador och avstängningar för Österrike:

Speltips Polen mot Österrike i EM 2024

Polen – inför matchen

Polen lyckades till slut ta sig till EM efter att vinna playoff-finalen mot Wales på straffar. Målvakten Szczęsny blev stor matchhjälte när han plockade den sista straffen. Polen är ett försvarstarkt lag som är svåra att få hål på. Längst fram finns fortfarande kvaliteten av Robert Lewandowski som bara behöver en chans för att göra mål. Men laget kämpar för varandra och blir en tuff nöt att knäcka för Österrike. Vi tror dock att de är starkare och vinner denna matchen.

Österrike – inför matchen

Österrike slutade tvåa i Sveriges EM-kvalgrupp och gjorde ett stabilt EM kval. Mot gruppens bästa lag Belgien förlorade man en match och spelade en oavgjord. Det märktes ändå att Österrike har en liten bit kvar för att kunna mäta sig med de bästa lagen. Nu är Polen ändå ett lag som Österrike bör kunna besegra. Framförallt med tanke på att man har Holland och Frankrike i samma grupp.

Speltips: Österrike måste gå för seger och vi tror att de klarar det.

Top 3 Spelbolag EM 2024

SpelbolagEM bonus
Bet365 sportbonus
100% upp till 1500
Upp till 1.500 kr i spelkrediter för nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. Läs fullständiga villkor hos Bet365

Till Bet365
Betsson sportbonus
100% upp till 500
Min. insättning 100 kr. Bonusen är giltig i 60 dagar. Gäller på odds 1.8 eller högre och har 12x i omsättningskrav. 18+. stödlinjen.se. Regler och villkor gäller. Reklam.

Till Betsson
ComeOn sportbonus
100% upp till 500
18+, nya kunder. Min. Insättning 100 kr, max bonus 500 kr. 6x omsättning på betting, minsta odds 1.8. Giltig i 60 dagar. stödlinjen.se, Spelpaus, Spela Ansvarsfullt. Klicka här för fullständiga regler och villkor

Till ComeOn

Live stream Fotbolls EM 2024

Varje match i Fotbolls EM 2024 kommer visas antingen på SVT eller TV4. För att kunna se matcherna krävs alltså SVTplay eller tillgång till de fria kanalerna SVT1 och SVT2. Om du vill se matcherna som visas i TV4 krävs TV4-kanalen eller TV4play. Där kan du streama alla matcherna.

Tidigare möten mellan lagen

Polen och Österrike möttes i två EM kvalmatcher till förra EM. Det som spelades under 2021 på grund av pandemin. Den gången var Polen det bättre laget och de vann borta med 1-0 och klarade 0-0 på bortaplan.

Men man får var ärlig och säga att det var Österrike som var det klart bättre laget i båda dessa matcher. I 0-0 matchen som spelades i Polen hade Österrike 65% bollinnehav och 22 avslut varav 6 på mål. Detta kan jämföras med Polens 7 avslut varav 2 på mål.

Nu har alltså Österrike chans till revansch och som de spelade i EM kvalet så tror vi att de är tillräckligt bra för att vinna mot Polen.

Så här har de senaste två mötena slutat mellan lagen:

  • Polen 0-0 Österrike EM kval till EM 2020 (9 September 2019)
  • Österrike 0-1 Polen EM kval till EM 2020 (19 mars 2019)
EM i fotboll

Vi tror att Österrike är det bättre laget och att de vinner mot Polen

Sammanfattningsvis har matcherna mellan lagen varit intensiva och spännande och vi tror att det blir en målsnål drabbning med liten fördel Österrike.