Slovakien – Rumänien 26/6 EM 2024

Slovakien – Rumänien möts i Fotbolls EM 2024 den 26 juni kl 18:00 i Frankfurt. Matchen sänds i SVT samt SVT Play. Här hittar du speltips, bästa odds, laguppställningar och alla förutsättningarna för EM-matchen. Matchen spelas i den tredje omgången i grupp E där även Belgien – Ukraina möts samtidigt.

Slovakien - Rumänien 26/6 EM 2024

Bästa odds Slovakien – Rumänien 26/6 2024

Här hittar du bästa odds på matchen från de bästa svenska spelbolagen:

Powered by

Laguppställningar Slovakien – Rumänien

Förväntad Laguppställning Belgien 3-4-3:

Målvakt: Sels
Backar:
Castagne, Faes, Verthongen, Theate
Mittfält: 
Mangala, De Bruyne, Openda
Forwards: Lukebakio, Lukaku, Doku

Skador och avstängningar för Belgien:

Förväntad Laguppställning Slovakien 4-3-3:

Målvakt: Rodak
Backar: Pekarik, Satka, Skriniar, Hancko
Mittfält: Duda, Hrosovsky, Benes
Forward: Suslov, Bozenik, Mak

Skador och avstängningar för Slovakien:

Speltips Slovakien mot Rumänien i EM 2024

Slovakien – inför matchen

Slovakien kom tvåa i sin EM-kvalgrupp efter Portugal. Men det var en svag grupp med lag som Luxemburg, Liechtenstein och Island. Man förlorade båda matcherna mot Portugal med uddamålet men var väl egentligen inte nära att hota dem rent spelmässigt. Slovakien är även ett lag som Sverige kommer stöta på i Nations League så det kan vara en anledning till att kolla in matchen.

Rumänien – inför matchen

Rumänien vann sin EM-kvalgrupp före bland annat Schweiz och Israel. På 10 matcher blev det 6 vinster och 4 kryss. Ett starkt facit som gör att Rumänien har vissa förhoppningar även i EM. I denna matchen har man goda chanser till vinst då man i grunden är ett något bättre lag än Slovakien. Detta är sista matchen så vi avvaktar lite hur det går i de första omgångarna innan vi med säkerhet kan säga hur speltipset blir. Framförallt hur mötet mellan Belgien och Rumänien blir.

Speltips: En jämn match på förhand med Rumänien som knappa favoriter. Vi avvaktar oddsen.

Top 3 Spelbolag EM 2024

SpelbolagEM bonus
Bet365 sportbonus
100% upp till 1500
Upp till 1.500 kr i spelkrediter för nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. Läs fullständiga villkor hos Bet365

Till Bet365
Betsson sportbonus
100% upp till 500
Min. insättning 100 kr. Bonusen är giltig i 60 dagar. Gäller på odds 1.8 eller högre och har 12x i omsättningskrav. 18+. stödlinjen.se. Regler och villkor gäller. Reklam.

Till Betsson
ComeOn sportbonus
100% upp till 500
18+, nya kunder. Min. Insättning 100 kr, max bonus 500 kr. 6x omsättning på betting, minsta odds 1.8. Giltig i 60 dagar. stödlinjen.se, Spelpaus, Spela Ansvarsfullt. Klicka här för fullständiga regler och villkor

Till ComeOn

Live stream Fotbolls EM 2024

Matchen kommer att sändas av SVT så säkraste sättet att se matchen är via SVTPlay.

Varje match i Fotbolls EM 2024 kommer visas antingen på SVT eller TV4. För att kunna se matcherna krävs alltså SVTplay eller tillgång till de fria kanalerna SVT1 och SVT2. Om du vill se matcherna som visas i TV4 krävs TV4-kanalen eller TV4play. Där kan du streama alla matcherna.

Tidigare möten mellan lagen

Slovakien och Rumänien har mötts ett antal gånger genom åren i olika fotbollsturneringar och kvalmatcher. Deras möten har alltid varit spännande och väl värda att följa för fotbollsälskare.

Ett av de mest minnesvärda matcherna mellan Slovakien och Rumänien ägde rum under kvalet till Europamästerskapet 2008. Matchen slutade 3-2 till Slovakien efter en intensiv och dramatisk match. Slovakien tog ledningen tidigt i matchen, men Rumänien kämpade sig tillbaka och lyckades kvittera. Strax innan slutsignalen lyckades Slovakien dock göra det avgörande målet och säkra segern.

En annan spännande match mellan de två lagen ägde rum under kvalet till Världsmästerskapet 2014. Den här gången var det Rumänien som gick segrande ur striden, efter att ha gjort två snabba mål i första halvlek. Trots Slovakiens ihärdiga försök att komma tillbaka i matchen lyckades de inte få in bollen förbi Rumäniens målvakt.

Det har även funnits tillfällen då matcherna mellan Slovakien och Rumänien har slutat oavgjorda, vilket visar på jämnheten mellan lagen. Deras möten har alltid varit tuffa och oförutsägbara, vilket har gjort dem till populära matcher att följa för fotbollsfansen.

Italien - Albanien EM i fotboll

Vi tror att Rumänien är något bättre och kan vinna men det kan också sluta oavgjort.

Sammanfattningsvis har mötena mellan Slovakien och Rumänien i fotboll varit spännande och väl värda att följa. Båda lagen har visat prov på skicklighet och kämparglöd, vilket har resulterat i tuffa och intensiva matcher. Vi ser fram emot fler spännande matcher mellan dessa två lag i framtiden.