Speltips Österrike – Sverige EM kval 2024

Vi har ett speltips på Österrike – Sverige i EM kvalet den 20 juni 2023 på vägen till EM i Tyskland 2024. Läs om bästa odds och Sveriges startelva.

Speltips Österrike - Sverige EM kval 2024

Speltips Österrike – Sverige

Matchen Österrike – Sverige den 20 juni är den tredje matchen i EM kvalet som inleddes med Sverige – Belgien och följdes av Sverige – Azerbajdzjan. Nu spelas den kanske viktigaste matchen och vi går igenom lagen:

Österrike har många bra spelare och den som de flesta känner till är Real Madrids David Alaba. Han är en klasspelare. Men även spelare som Xaver Schlager, Marcel Sabitzer och Christoph Baumgartner. Det är inte lätt att besegra Österrike på deras hemmaplan och detta blir sannerligen ingen lätt uppgift för Sverige. Laget visade även fin form när man kryssade borta mot Belgien den 17 juni (1-1).

Sverige har en bra spelartrupp med riktigt spetskompetens på några positioner. Vi har ex Emil Forsberg, Dejan Kulusevski och Alexander Isak. Men trots några riktigt bra spelare så håller inte hela truppen samma klass och på några positioner är vi helt enkelt för dåliga. det kommer visa sig tydligt i en match som denna när vi möter ett formstarkare lag.

Speltips: Vi tror att Sverige får det svårt här men kommer ha bättre chans i returen. Österrike vinner!

Startelva för Sverige och Österrike

Förhandstipsen gör gällande att det är dessa lag som startar EM kvalmatchen:

Sverige spelar en klassisk 4-4-2 med följande startelva:

Målvakt: Robin Olsen
Försvar:  Wahlqvist-Egnell, Lindelöf, Hien, Olsson
Mittfält: Svanberg, Gustavsson, Ekdal, Forsberg
Anfall: Kulusevski, Isak

Österrikes laguppställning mot Sverige formeras i en 3-4-1-2 uppställning:

Målvakt: Lindner
Försvar: Posch, Alaba, Danso
Mittfält: Trimmel, Schlager, Seiwald, Sabitzer
Off Mittfält: Baumgartner
Anfall: Gregoritsch, Arnautovic

Betta på EM kvalet

I EM kvalets spelschema spelas många matcher och då är det en hel del storfavoriter som man ändå kan spela lite på. Men det går oftast inte att betta 1X2 då oddsen är för låga. Men då kan man istället med fördel spela andra typer av spel.

Man bör även se till att ta spelbolagens bettingbonusar som kan göra en hel del skillnad när det gäller att förbättra sina odds. En bonus som passar extra bra att använda på en enskild match är Expekt oddsbonus som är ett freebet på upp till 1500 kr.

Andra bra bonusar på EM kvalet är följande:

  1. Betfair – 100% upp till 1000 kr
  2. Betsson -100% upp till 500 kr
  3. Nordicbet -100% upp till 500 kr