Turkiet – Georgien 18/6 EM 2024

Turkiet – Georgien möts i Fotbolls EM 2024 den 18 juni kl 18:00 i Dortmund. Matchen sänds i TV4 och TV4 Play. Här hittar du speltips, bästa odds, laguppställningar och alla förutsättningarna för EM-matchen. Matchen spelas i grupp F där även Tjeckien – Portugal möts i den första omgången.

Turkiet - Georgien 18/6 EM 2024

Bästa odds Turkiet – Georgien 18/6 2024

Här hittar du bästa odds på matchen från de bästa svenska spelbolagen:

Powered by

Laguppställningar Turkiet – Georgien

Förväntad Laguppställning Turkiet 4-2-3-1:

Målvakt: Çakır
Backar:
Kadioglu, Akaydin, Bardakcı, Özkacar
Def Mittfält: 
Özcan, Yüksek
Off Mittfält: Aktürkoğlu, Ömür, Sari
Forwards: Yilmaz

Skador och avstängningar för Turkiet

Förväntad Laguppställning Georgien 3-1-4-2:

Målvakt: Mamardashvili
Backar:
Kvirkvelia, Kashia, Dvali
Def Mittfält:
Kiteishvili
Mittfält: Kakabadze, Shengelia, Kochorasvili, Chakvetadze
Forwards: Zivzivadze, Kvaratskhelia

Skador och avstängningar för Georgien:

Speltips Turkiet – Georgien i EM 2024

Turkiet – inför matchen

Turkiet vann sin kvalgrupp övertygande. Men det var inte de svåraste motståndet då de hade Luxemburg, Färöarna och Litauen i samma grupp. Första matchen blir alltid tuff men Georgien ska man kunna slå om man har dagen. Turkiet har en bättre trupp och får utgångstipset här. De kommer garanterat ha många på läktarna då det bor många turkar i Tyskland.

Georgien– inför matchen

Georgien spelar sitt första EM någonsin och det firades rejält när man klarade att vinna mot Grekland i Playoff. Det blev straffar som avgjorde till slut. Man fick chansen efter att man spelat ett bra Nations League. Men faktum är att det är en stor skräll att man är med i EM. De har en stjärna i Kvaratskhelia som spelar i Napoli och kan göra oväntade saker. Det behövs om de ska ha en chans i denna matchen.

Speltips: Turkiet är favoriter och får vårt speltips.

Top 3 Spelbolag EM 2024

SpelbolagEM bonus
Bet365 sportbonus
100% upp till 1500
Upp till 1.500 kr i spelkrediter för nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. Läs fullständiga villkor hos Bet365

Till Bet365
Betsson sportbonus
100% upp till 500
Min. insättning 100 kr. Bonusen är giltig i 60 dagar. Gäller på odds 1.8 eller högre och har 12x i omsättningskrav. 18+. stödlinjen.se. Regler och villkor gäller. Reklam.

Till Betsson
ComeOn sportbonus
100% upp till 500
18+, nya kunder. Min. Insättning 100 kr, max bonus 500 kr. 6x omsättning på betting, minsta odds 1.8. Giltig i 60 dagar. stödlinjen.se, Spelpaus, Spela Ansvarsfullt. Klicka här för fullständiga regler och villkor

Till ComeOn

Live stream Fotbolls EM 2024

Varje match i Fotbolls EM 2024 kommer visas antingen på SVT eller TV4. För att kunna se matcherna krävs alltså SVTplay eller tillgång till de fria kanalerna SVT1 och SVT2. Om du vill se matcherna som visas i TV4 krävs TV4-kanalen eller TV4play. Där kan du streama alla matcherna.

Tidigare möten mellan lagen

Matcherna mellan Turkiet och Georgien i fotboll har alltid varit intensiva och spännande. De två lagen har mötts ett antal gånger genom åren och det har alltid varit en prestigefylld match.

Ett av de mest minnesvärda mötena mellan Turkiet och Georgien ägde rum under kvalet till EM 2008. Matchen spelades på neutral mark och det var en otroligt jämn och hård match. Turkiet lyckades till slut vinna med 2-1 efter en dramatisk slutspurt där de gjorde det avgörande målet i slutminuten.

Sedan dess har lagen mötts flera gånger och resultaten har varit blandade. Turkiet har haft perioder av dominans medan Georgien har också haft sina stunder av framgång. Det är alltid en hård kamp när dessa två lag möts och det finns alltid en extra dimension av rivalitet mellan dem.

Hetlevrade och Engagerade fans

Fans från båda länderna är alltid engagerade och stöttar sina lag med full kraft under matcherna. Atmosfären är alltid elektrisk och det är en upplevelse att vara på plats under en match mellan Turkiet och Georgien.

I framtiden kommer dessa två lag säkerligen mötas igen och varje gång kommer det att vara en kamp till sista blås.

EM i fotboll

Matcherna mellan Turkiet och Georgien i fotboll är alltid minnesvärda och det finns inget som slår spänningen och passionen som dessa två lag ger när de möts på planen.

Vi tror att Turkiet är det bättre laget och att de vinner mot Georgien

Sammanfattningsvis är mötena mellan Turkiet och Georgien ett svårtippat möte eftersom att Georgien saknar mästerskapsrutin så får turkarna utgångstipset.